Produkció leírása

Tallér Edina: Csak tenyérnyi vér

Monodráma Dosztojevszkij: A szelíd asszony című elbeszélése nyomán.
Rendezte: Viktor Balázs
Játssza: Gerner Csaba

A darabról:

Az emberi kapcsolatok olyan rétegei, ellentmondásai bontakoznak ki a történetben, melynek kulcskérdése: Tudunk-e szeretni? Hol a határ szeretet és birtoklási vágy között?
Dosztojevszkij: A szelíd asszony című elbeszélése nyomán készül monodrámában a nézők is szereplői a történetnek. Mint egy esküdtszék vagy, ha úgy tetszik, mint egy valóságshow nézői: maguk ítélkezhetnek a történet szereplői felett.


"Képzeljenek el egy férjet, aki imádja a feleségét. Egy férj, aki minden nap hajnalban kel, egész nap dolgozik, oszt-szoroz, és minden körülmények között kedves az ügyfelekkel. Két dolog számít az életében: imádott felesége és az üzlet. Az üzlet, ami a szép és nyugodt családi élet záloga. Zálogos."

És van egy lány… Egy szegény, kiszolgáltatott lány, aki menedéket, anyagi biztonságot talál az öregedő zálogház-tulajdonosnál. Mindenki megkapja, amire vágyik, a lány menedéket, a férfi a lányt… Viselkedésük szelíd és udvarias. A vége mégis halál. Csak tenyérnyi vér. Gyilkos és áldozat. Gyilkos vagy áldozat? Ki ölt meg kit? Hölgyeim és uraim! A döntés az Önök kezében van!

Technikai követelmények

1 db szék. Zenelejátszó eszköz.