Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok regisztrálni az oldalon?

Egy jelszó választásával és az email címed, neved, címed megadásával. Egy regisztrációs emailt fogsz kapni, amelyet, ha visszaigazolsz, létrejön a regisztrációd a felületen.

Mi az előadói profil?

Előfordul, hogy menedzser - impresszárió regisztrál az oldalra, aki több előadó produkcióját kezeli a felületen. Ennek megkönnyítése érdekében kell létrehozni előadói profilt. Ha te a saját produkciódat – produkcióidat kezeled majd, akkor is meg kell csinálnod ezt, de akkor értelemszerűen egy előadói profilra lesz szükséged. Miután ezt megtetted, tudsz csak produkciót létrehozni.

Mi a pártfogó tartalom? 

Ilyen tartalom létrehozása szükséges ahhoz, hogy online produkciódat értékesíteni tudd. Így mellékes jövedelmet szerezhetsz magadnak, de a befolyt összeget fel is ajánlahatod alapítványok javára, ezzel segítve kollégáidat. Támogatható alapitványok: Színházi szolidarítás alap, FESZ segélyalap, SzíDoSZ Segítsünk alapítvány.

Ki hozhat létre pártfogó tartalmat az ARTpeepSHOW-n belül? 

Minden professzionális előadóművész. A Szabadszínész felületünkön profi színésznek tekintjük, aki színész diplomával rendelkezik, vagy eltöltött már tíz évet a pályan, vagy az elmúlt három évben 6 fizetett szerepe volt, ami nem reklámfilm, videoklipp, vagy vizsgafilm.  

Milyen tartalmat töltsek az ARTpeepSHOW részre fel és hogyan?

Nincs műfaji elvárás. Felvétel: fekvő. Formátum: feltöltésnél látni fogod, milyen kiterjesztéseket fogad el a rendszer. Nincs terjedelmi elvárás, de jó ha tudod, az anyagod lejátszási idejét megtoldjuk 15 perccel, ennyi időt adunk a felhasználónak, hogy megnézze. 

Szerzői jogok:

Csak jogtiszta tartalmat tölts fel, ez a te felelősséged. Szerzői jogokról bővebben tájékozódni itt tudsz.

Exluzivitás:

Kérünk, hogy amit hozzánk feltöltesz, azt máshol ne tedd elérhetővé ingyen! Nem kérhetünk pénzt olyan tartalomért, ami máshol szabadon hozzáférhető. A feltöltött tartalmat bárhol megoszthatod egy erre alkalmas linkkel, hirdetni, népszerűsíteni tudod, de megnézni csak nálunk lehet.

Hogy tudom létrehozni az előadói profilomat, illetve a pártfogó tartalmamat?

Jobb oldalt, felül, ha a nevedre klikkelsz, megtalaláod a profil és a tartalom létrehozásának lehetőségét. Pártfogó tartalmat csak abban az esetben tudsz létrehozni, ha rendelekezel már előadói profillal. 

Miért kell jóváhagyatnom az előadói profilomat, a produkcióimat és a pártfogó tartalmaimat?

Több ponton végzünk ellenőrzést. Elsőként az előadók valódiságáról, majd a produkciók létetézéséről, és annak tartalmáról győződünk meg. Ezzel biztosítjuk, hogy csak kontrollált, bármilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot nem sértő tartalom jelenjen meg az oldalon. 

A bevétel sorsa:

Tartalmaddal gyűjthetsz magadnak pénzt (minden hónap végén beszámlázol hozzánk, mi pedig utalunk) vagy felajánlhatod jótékonysági célra is (színészeket támogató szervezeteknek), a feltöltésnél látni fogod mindkét opciót.

Miért kell megadnom a számlázási adataimat, ha alapítványnak szeretnem továbbadni a befolyt bevételemet?

Nem kell. Ebben az esetben add meg mégegyszer a nevedet és a művésznevedet (ha ez megegyezik a valódival, akkor pipáld ki a checkbox-ot) és nyomj a mentés gombra.

Hogyan tudok produkciót létrehozni?

Miután létrehoztad az előadói profilodat, tudsz produkciót hozzáadni a produkció létrehozása gombbal.

Milyen információkat kell megadnom egy produkció létrehozásához?

 • ALAPADATOK
  • Produkció címe, megnevezése
  • Produkció leírása
  • Produkció jellemzői. (Itt olyan kulcsszavakat kérünk tőletek, amelyek segítségévél az érdeklődő tájékozódni orientálódni tud az anonim környezetben.)
  • Kategória – milyen eseményen, rendezvény jelenhet meg a produkció
  • Produkció típusa – A produkciód jellegét kell megadnod
  • Műfaj
 • PARAMÉTEREK
  • Alsó-felső korhatár
  • Minimum-maximum közönség
  • Beltéri – kültéri
  • Minimum-maximum időtartam
  • Szünetek száma
  • Rider (opcionális)
 • FELTÉTELEK
  • Minimum-maximum ár
  • Indulás helye
  • A produkció távolságbeli elérhetősége
  • Költségtérítés
  • Km díj
  • Egyéb, utazással kapcsolatos információk

Mit jelent a maximum és a minimum közönség?

Mi a legkisebb számú közönség, akinek hajlandó vagy játszani?

Van előadás, amely intim körülmények közé készült, kevés nézőnek játszható jól. Kamaratermekben, kis helyiségekben működik, nagyobb közegben megváltozik a hatása. Ezért fontos megadnod a közönség maximum számát is.

 Mit jelent a maximum és a minimum ár?

Egy előadás ára alku tárgyát képezi. Nem mindegy mekkora közönség előtt játszol, ki és milyen alkalom az, amelyre a produkciót megrendelték, hányszor játszod, milyen távolságra van a helyszín, stb. Ezeket kell átgondolnod és ennek megfelelően elképzelned, mi a minimum, amennyiért még szívesen megcsinálod a produkciót. Miután a maximumot úgyis a piac fogja meghatározni, itt törekedj a realitásra.

Mit jelent a publikus árak kifejezés?

A produkció árára vonatkozóan választhatsz ár-sejtetés. Ezzel az egzakt összeg nem lesz látható, hanem a rendszer a programozott értékek alapján az Euro (€) szimbólumával nagyságrendileg igyekszik megjeleníteni az ár-sávot, amelyben a produkciód mozog.

Mik az ár-sávok?

 • 0 - 150.000 Forint -> ‎€
 • 150.000. - 400.000 Forint -> ‎€‎€
 • 400.000. - 1.000.000. Forint -> ‎€‎€‎€
 • 1.000.000. - 2.500.000. Forint -> ‎€‎€‎€‎€
 • 2.5000.000. - 5.000.000. Forint -> ‎€‎€‎€‎€‎€
 • 5.000.000. - -> ‎€‎€‎€‎€‎€ +

Hogyan tudok képet hozzáadni a produkciómhoz?

Előszőr mentened kell az alapadatokat. Ha ezt megtetted, fogod látni a lehetőségét a kép hozzáadásának. 5mb-nál nagyobb képet a rendszer nem fogad el, igyekezz ennek megfelelőt feltölteni. A plakátok azon részét, amely az előadás címére, a szereplők, vagy a társulat nevére, vonatkozik kitakarjuk

Milyen kép fog megjelenni a keresőben?

A keresőben az a kép jelenik meg, amelyet profilképnek kiválasztottál. Ezt a képet méretre kell vágnod. A kereső csak téglalap alakú képeket tud megjeleníteni, ezért fontos, hogy a kereten belül tartsd a kép azon részét, amelyet megjeleníteni kívánsz.

Hogyan tudok videót hozzáadni a produkciómhoz?

Előszőr mentened kell az alapadatokat. Ha ezt megtetted, fogod látni a lehetőségét, hogy Youtube, vagy Vimeo linket ossz meg az oldallal. A videókat a későbbiekben letöltjük és minden információt, amely az előadás címére, a szereplők, vagy a társulat nevére, vonatkozik kitakarjuk és a felvételt a saját csatornánkra visszatöltjük. 

Hogyan tudok produkciót közzétenni?

Miután létrehoztad a produkciódat, be kell küldened jóváhagyásra. Ezt a lehetőséget a lap alján fogod megtalálni

Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy produkció tulajdonosával?

Nincs más dolgod, mint megnyomni az érdekel gombot, és rögtön találkozni fogsz egy űrlappal, amelyet, ha kitöltesz, - fontos, hogy pontos információkat adj meg magadról, mert különben nem tudunk kapcsolatba lépni veled – adminisztrátoraink megkeresnek és segítenek, hogy minél többet megtudj a számodra érdekes produkcióról.

Hogyan segíti az oldal a produkció tulajdonosait?

Miután valaki kifejezte az érdeklődését, mi felvesszük vele a kapcsolatot. Ezen a ponton már minden részletet nyilvánossá teszünk, miközben a megvalósulás körülményeiről a legtöbb információt begyűjtjük, többek között lehetséges időpontokat kérünk a megvalósulásra. Ezen a ponton te eldöntheted, magad folytatod-e a tárgyalást, vagy kéred, hogy a szerződéskötésig segítsünk téged. A szerződés minden esetben közted és a megrendelő között fog megköttetni. Tőlünk csak jutalékszámlát fogsz kapni.

Mely pont az, ahol már nem ingyenes az oldal használata?

Az üzlet létrejötte közös siker. A produkciódra rátalált egy érdeklődő, aki eddig nem tudta, hogy az létezik. Ha ezt megállapodás követi, akkor a kínálat és a kereslet összeért, és ekkor jutalékot fizettek az eladási ár után.

 • Te, a produkció tulajdonosa azért, mert egy helyre, ahol látható vagy, összegyűjtöttük neked az komoly érdeklődőket, egyeztettünk, elősegítettük a szerződéskötést.
 • Te, az érdeklődő, pedig azért, mert neked meg a minőségi produkciókat gyűjtöttük össze, egyeztettünk, és számodra is elősegítettük a szerződéskötést és az esemény megvalósulását.