Produkció leírása

Körülbelül 17 éves korom óta járom az országot különféle verses előadásaimmal színházi, televíziós munkáim mellett. Legújabb monodrámámat szeretném művelődési házak, valamint iskolák figyelmébe ajánlani, melynek címe: ,,*****", s mely produkció a ***** támogatásával jött létre. Az előadás József Attila versei, levelezései, valamint barátai, orvosai és volt szerelmei által írt memoárok, könyvek, elbeszélések alapján íródott.

A történet kezdetekor József Attilát pszichoanalízis közben láthatjuk, miközben feleleveníti életének legfontosabb történéseit verseken, dalokon, elbeszéléseken keresztül.
Közel ötven percben ismerhetjük meg a költő gyermekkorát, a Mamát, Horger Antal urat, Vágó Mártát, Szántó Juditot, Gyömrői Editet, dr. Bak Róbertet, Thomas Mann üdvözlésének történetét, Kozmutza Flórát, a költő Szieszta Szanatóriumban töltött idejét és végül a Balatonszárszón töltött utolsó napjaiba is betekintést nyerhetünk.

Az előadás végére reményeim szerint a nézők nem csak mint költőt, hanem mint hús-vér embert is megismerhetik a világirodalom egyik legnagyobb alakját.

Technikai követelmények

Az előadás díszlete nem foglal nagy helyet, nincs általános színpadi körülményekhez sem kötve, szinte bármilyen térben felállítható. A hangosításért, zenei bejátszásokért egy technikus felel, aki (amennyiben az adott intézmény nem rendelkezik a szükséges hangfallal, keverőpulttal) a megfelelő eszközöket is biztosítja.