Produkció leírása

Adott három figura, „a kiválasztottak”, akik arra tesznek kísérletet, hogy a magyar irodalom legismertebb műveit összefoglalják, és egy időkapszula segítségével megőrizzék azt a jövő nemzedékének. De hogyan teszi ezt egy grafikus segédasszisztens, egy anyagmozgató és egy sofőr?
Az egyfelvonásos darab minden egyes pillanata feltételezi a nézők műveltségét. Sőt be is vonja a közönséget. Nem egy tipikus színházi helyzetbe csöppenünk: egy céges rendezvényen vagyunk, a Kút Zrt. buliján, ahol a három fellépő kollégáink közül került ki. Így történhet, hogy a Halotti beszéd rapben, Toldi Miklós és Toldi György konfliktusa pedig egy talkshow-ban bontakozik ki.

Részlet egy kritikából:

"Rövidített olvasmányok újrahasznosított papíron a könyvesboltok és nagy áruházláncok legolcsóbb könyvei között. Idáig hagytuk süllyedni a magyar irodalom legmeghatározóbb műveit. A kút mélyére. Ezért történhet, hogy a nevetéstől és a meghatottságtól egyszerre szökik könny a néző szemébe a Q – Klasszikus Újratöltve című zenés komédián.
A zenés komédia talán nem is a legpontosabb műfaji meghatározás. Zenésnek zenés, és mint már írtam, kicsordul az ember könnye a röhögéstől, de komédiának nem mondanám. Az előadás nem parodizálja a magyar irodalom klasszikusait és nem is az újrahasznosított, puhafedeles kiadványok kliséi szerint summázza."

Technikai követelmények

A rider leírásban szereplő adatok az ideális körülményeket tükrözik. Az előadás kisebb technikai felszereltséggel is megoldható.