Produkció leírása

A néptáncegyüttest 1993- ban Kurtucz Borbála alapította Békéscsabán, fenntartója a Tabán Néptánc Egyesület, amely jelenleg 200 fős utánpótlással rendelkezik. Az együttes feladatának tekinti a Kárpát- medencében élő magyar, és a nemzetiségek néptánc hagyományainak gyűjtését, őrzését, színpadra állítását.
Művészeti vezető: Farkas Tamás, Örökös Aranysarkanytús táncos, a Népművészet Ifjú Mester, Fülöp Viktor ösztöndíjjas tánckutató
Együttes vezető: Farkas Ágnes Aranygyöngyös táncos, a Népművészet Ifjú Mestere
Az együttes táncosai kapcsolatban állnak az anyaország és Erdély magyar, román, szerb, szlovák és cigány adatközlőivel. Gyakran járnak film-, illetve hangfelvétel készítése céljából a hagyományőrző területek településeire.
Az együttes fontosnak tartja- mai rohanó életünkben- a magyarság hagyományaival, szokásaival megismertetni a közönséget. Az egységes európai értékek mellett a nemzeti identitás megőrzésére törekszik.
Önálló műsorukkal rendszeresen fellépnek helyi, megyei és határon túli rendezvényeken, fesztiválokon, versenyeken. Szólótáncosaik a magyar nyelvterület legnagyobb egyéniségeit jelenítik meg kamara számaikban.
Az együttes 2010- ben, 2012- ben és 2019- ben elnyerte a Kiválóan Minősült együttesi címet; 2010- ben Békéscsaba Románságáért Kitüntetésben részesült.

Technikai követelmények

Hangosítás, beltéri előadás esetén alap fénytechnika